Wie ben ik?

Mijn naam is Desirée Smits. Ik woon samen met mijn partner Harrie en onze 3 prachtige kids in een het mooie badplaatsje, Callantsoog, aan zee. De zee en 't strand zijn als het ware mijn voortuin. Naast ons fietsverhuurbedrijf geef ik water werk. Water is een vast onderdeel van mijn leven. Al zolang ik mij kan herinneren is het zwembad en zee mij zeer bekend. Bijna dagelijks ben ik in water te vinden.

In 1987 bij de reddingsbrigade in het zwembad begonnen met lesgeven en in 1991 officieel instructeurdiploma behaald. Nu geef ik al jaren met veel plezier in de zomer strandwacht trainingen op 't strand en in zee bij Reddingsbrigade Callantsoog. In 1994 ben ik mij verder gaan verdiepen in de Aquasport en heb ik daar mijn diploma's in behaald. In de jaren daarop heb ik diverse trainingen gehad in alle Aquasporttrends die er voorbij kwamen en nu nog zijn. Deze combineer ik tijdens mijn Aquasportlessen. De lessen zijn daardoor elke keer weer anders. Ook heb ik jaren schoolzwemmen en privézwemmen in Badhotel Callantsoog gegeven tot het zwembad gesloten werd.

Het Aquasport was een sportief bezig zijn in het water, heerlijk, maar ik wilde meer en toch ook wat anders met water. Meer balans en rust in 't water. Zo heb ik een aantal sessies en workshops Aqua-relax gevolgd. Dit was wat ik zocht! Het voelde als thuiskomen...

2004Aqua healing & Aqua relax
2006-2007Watsu® Basic, Watsu® 1 en 2
2010Y'eau Chi & Aquatherics®
2011Halliwick®

Dit zijn diverse vormen en methodes van lesgeven, energie en balans in het water. Deze cursussen en methodes geven mij ontzettend veel plezier en energie in het water. De kracht en de energie van het water, wat deze met je doet maakt elke les of sessie weer anders. Al deze lessen hebben mij gevormd tot wat ik nu doe en hoe ik nu les geef en bovenal in 't leven sta. Diverse cliënten = diverse vormen van watertherapie. Van watervrees naar zwemles, van gespannen naar ontspanning, van passief naar actief. Alles is mogelijk in overleg met cliënten. Ja, water is leven!