Watsu®

Wat is Watsu®?

Watsu® is Water Shiatsu, een ontspanningsmethode in lichaamswarm water. De techniek werd ontwikkeld in de jaren 80 door Harold Dull. Na zijn terugkeer uit Japan, waar hij Zen Shiatsu studeerde, begon hij de speciale stretchen- en massagetechnieken toe te passen in de warmwaterbronnen van Harbin Hot Springs in Californië (Verenigde Staten). Hij combineerde de Shiatsu technieken met het drijven en ritmisch bewegen in water. Tijdens een Watsu® sessie wordt je gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd in warm water. De ademhaling vertraagt, ze verdiept en komt tot rust. Bloeddruk en hartslag verlagen waardoor een optimale ontspanning in korte tijd bereikt wordt. Zachte, geleidelijke draaiingen en rekkingen verlichten de druk op de rug. Stijve, onbuigzame gewrichten veroorzaken druk op de zenuwen en Watsu® helpt klachten als gevolg van deze druk voorkomen. Ook de andere spieren en gewrichten in het lichaam worden versoepeld. Watsu® heeft effect op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Fysiologische aspecten van deze ontspanning in het water zijn onder meer:

 1. Verlaging van bloeddruk en hartslag
 2. Verdieping van ademhaling
 3. Pijndemping
 4. Stimulering van celstofwisseling
 5. Stretchen (het rekken van te kort geworden spieren)
 6. Passief vergroten van de beweeglijkheid van de gewrichten
 7. Verlenging van de wervelkolom

Voor wie is Watsu®?

Watsu is onder andere werkzaam bij:

 1. burn out syndroom
 2. Artrose
 3. Reuma
 4. Stress
 5. Migraine
 6. Slaapproblemen
 7. Nek-, rug- of schouderklachten

Mensen met bovenstaande klachten zijn zeer gebaat bij een Watertherapie. Natuurlijk is Watsu® ook voor diegene die alleen een uur willen relaxen en ontspannen, omdat het water er voor zorgt dat de druk op het gehele lichaam wegvalt. Door de warmte en gewichtloosheid zal het lichaam elke onnodige spieractiviteit achterwege laten. Therapeutisch gezien een ideale situatie waarin afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en spanningen en blokkades worden opgelost. Kortom heerlijk ontspannen!

Naast de lichamelijke voordelen kan Watsu® ook een emotionele en spirituele ervaring voor mensen zijn. Door de combinatie van drukpuntmassage en het strekken van meridianen werkt Watsu® helend voor lichaam, geest én ziel. Meridianen zijn kanalen, waardoor de levensenergie stroomt. Het lichaam bestaat uit een netwerk van drukpunten verbonden door deze meridianen. Door het prikkelen van deze punten is het mogelijk de energie, die zich bevindt in deze meridianen, te beïnvloeden en te harmoniseren.

Waar is het en wat kost het?

LocatieOoghduyne
PeriodeGehele jaar
TijdenIn overleg
Kosten€60,- per sessie

Wat moet u meenemen?

 1. Badkleding
 2. Handdoek
 3. Slippers
 4. Eventueel oordoppen

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen!