AquaFitKids

Wat is AquaFitKids?

Zonder dieet afvallen voor kinderen. Ook kinderen krijgen steeds vaker te kampen met overgewicht. Gemiddeld is in Nederland 14% van de jongens en 17% van de meisjes te dik. Dit wordt een serieus probleem en leidt op latere leeftijd tot steeds meer gezondheidsklachten.

Aqua Fit Kids is een speciaal voor kinderen ontwikkeld afslankprogramma. In dit programma draait het niet om een strikt dieet, maar om met name gezond eten met een gezonde leefstijl. Onder begeleiding van een professioneel Aquasportinstructrice en een diëtist worden de kinderen op een enthousiaste, gezellige en uitdagende manier gemotiveerd om een gezonde leefstijl te volgen. Uw kind leert bij ons onder andere de basis over een gezonde voeding afgestemd op de leeftijd, we gaan leren etiketten lezen, wat zijn nu lekkere en gezonde tussendoortjes, wat kan ik in het weekend nemen, hoeveel moet ik drinken per dag en wat kan ik dan het beste kiezen etc. In dit programma wordt niet gewerkt met vreemde diëten, maar een aanpassing in de leefstijl die bij uw kind past.

Naast een intensief voedingsprogramma gaan de kinderen ook samen lekker bewegen! Onder begeleiding van de Aquasportinstructrice worden enthousiaste, gezellige en uitdagende Aquasportlessen georganiseerd. Het zwembad wordt privé afgehuurd. Uw kind wordt gemotiveerd om lekker te bewegen en leert dat bewegen leuk is en gezond. Zwemmen is een zeer geschikte sport voor kinderen met overgewicht. In de sportlessen zullen o.a. uithoudingsvermogen, spierkracht en conditie worden getraind. Dit alles zal worden neergezet in spelvormen in het water. Tijdens het programma Aqua Fit Kids staat plezier voorop, want wij zijn er van overtuigd dat als je ergens plezier aan beleeft het makkelijker is je hiervoor in te zetten. We streven gedurende het hele programma naar plezier, conditie, zelfvertrouwen en een gezond eetpatroon als basis voor de toekomst!

Ieder kind krijgt een persoonlijk intake gesprek met de diëtist waarbij de ouder(s)/verzorgende ook aanwezig zijn. In dit gesprek wordt een persoonlijk plan ontwikkeld welke de basis vormt voor het 6 weken durende programma. Het is belangrijk dat u uw kind hierin ook thuis begeleid.

Op naar een gezonde basis voor de toekomst met veel plezier!

Inhoud Aqua Fit Kids

 1. 6 weken durend programma
 2. Individueel intakegesprek diëtist met ouders
 3. 2 keer per week een sportieve Aquasportles:
  1. Woensdag: 19:15-20:00 uur zwembad Heersdiep Den Helder
  2. Zaterdag 16.15-17.00 uur zwembad Den Krieck Breezand
 4. Ouders ontvangen met regelmaat van ons verslag.
 5. 4 voedingsworkshops.
 6. 3 professionele weegmomenten (start-, tussen- en eindmeting)
 7. Leuke verassings afsluiting
Alle activiteiten vinden plaats rond de Aquasportlessen, zodat uw kind maar twee keer per week naar Aqua Fit Kids hoeft.

Voor wie is AquaFitKids?

Voor kinderen met overgewicht, die:

 1. Kunnen zwemmen (minimaal zwemdiploma B)
 2. Hun conditie en zelfvertrouwen willen verbeteren
 3. Graag gewicht willen verliezen
 4. Leeftijd 8 t/m 14 jaar (jonger of ouder in overleg)

Waar is het en wat kost het?

LocatieHeersdiep Den Helder
Periode6 weken vanaf 7 februari 2015
KostenAqua Fit Kids wordt grotendeels vergoed door iedere zorgverzekeraar
vanuit het basispakket*. De eigen bijdrage
voor het 6 weken durende programma is slechts € 35,-

LocatieDen Krieck Breezand
Periodevanaf 10 februari 2015
KostenZie tabel hierboven
* * Ieder kind in Nederland tot 18 jaar heeft per jaar 3 uur recht op hulp van een diëtist. Voor dit programma wordt 2 uur gedeclareerd. Uw kind houdt nog 1 uur vergoeding over na het volgen van Aqua Fit Kids. Dit uur kan worden gebruikt om nog 4 keer privé op controle consult te komen in de diëtistenpraktijk Slim Fit of wordt gebruikt voor het vervolgprogramma. Na afloop van het programma Aqua Fit Kids worden de opties met u besproken.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft of uw kind wilt opgeven, aarzel dan niet om contact op te nemen!